Pak de kalk in jouw water aan

Toegevoegd op 8 mei 2018

In bepaalde regio’s zit heel wat kalk in het water. In dat geval spreken we van hard water. En dat hard water kan een aantal onaangename gevolgen hebben. Die kan  je echter aanpakken met een waterverzachter.

Wat is hard water?

Hard water heeft een veel hogere concentratie mineralen dan zacht water. Het gaat meer bepaald om calcium- en magnesiumzouten. Hoe meer die in het water zitten, hoe harder het water is. In ons land wordt die hardheid uitgedrukt in zogenaamde Franse graden (° f). De hardheid van water is de som van de magnesium- en de calciumionen.

Regionale verschillen

De hardheid van het water is regionaal erg verschillend. Algemeen kunnen we stellen dat het zuiden van Vlaanderen een grotere waterhardheid kent. Met andere woorden: de meeste gemeenten het zuiden van de provincies Limburg, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en West-Vlaanderen kennen een sterke waterhardheid. Al zijn er uiteraard uitzonderingen.

Je kan de hardheid van jouw eigen leidingwater laten testen met behulp van een hardheidstest, een testkit dat verkrijgbaar is bij je lokale apotheker of laat ons als installateur dit ter plaatse uittesten voor jou. Aan de hand van deze testresultaten, kunnen wij jou als installateur bijstaan om de juiste keuze te maken bij installatie van een waterverzachter.

Waarom een waterverzachter laten installeren?

Een prima oplossing om de kalk in het water aan te pakken, is een waterverzachter.
Er zijn een aantal goede redenen om dat te doen:

  • Huishoudelijke apparaten zoals (vaat)wasmachines, cv-installaties en sanitaire installaties kennen een langere levensduur.
  • Je gebruikt minder (af)wasmiddelen, zeep, onderhouds- en antikalkproducten, met alle positieve gevolgen voor het milieu van dien.
  • Je bespaart 1 euro per persoon per dag omdat er minder (af)was- en andere producten moeten aangekocht worden én omdat je bespaart op flessenwater (als u een waterverzachter met drinkwaterfunctie kiest).
  • Je moet minder poetsen omdat je geen last meer hebt van kalkaanslag.
  • Je geniet van een betere smaak van drinkwater, koffie en thee.
  • Jouw huid en haar stralen nog meer door het zachte water en het verminderd gebruik van shampoo en zeep.
  • Gedaan met die ruwe badhanddoeken: je geniet van zachter wasgoed.

Ontkalkt én drinkbaar water?

Waarom nog sleuren met zware flessen water uit de supermarkt, als zowel zacht als zuiver en koel drinkwater aftapbaar is uit je eigen kranen thuis. Bespaar nog meer door de installatie van een waterverzachter met extra filtratie die alle onzuiverheden en residuen uit het leidingwater filtert tot eenzelfde kwaliteits- en smaakvol water als flessenwater. Draag zo ook een steentje bij aan het milieu en stop met plastic.

Interesse in een waterverzachter? Vraag vandaag nog een offerte aan.