VLOERVERWARMING

Vloerverwarming kun je tegenwoordig niet meer wegdenken bij een nieuwbouwproject. Zelfs bij grote renovatieprojecten wordt steeds vaker voor vloer- of wandverwarming gekozen.

CONSTANTE WARMTE OP LAGE TEMPERATUUR

Conventionele radiatoren werken op basis van stralingswarmte. Warm water van 75 à 90 graden uit je CV-ketel stroomt in je radiator, deze wordt in zijn geheel warm en geeft die  warmte af aan de omgeving voor en boven de radiator. Deze stralingswarmte is lokaal en zal nooit volledig en gelijkmatig verdeeld geraken in de ruimte.

Vloerverwarming daarentegen verwarmt je gehele vloer met behulp van warm water uit je CV-ketel met een temperatuur van 25 à 35 graden. De warmte stijgt vanuit de vloer en verwarmt zo wel volledig de ruimte. Hierdoor ontstaat een gelijkmatige warmteverdeling in de ruimte en bereik je gemakkelijker een constante en comfortabele temperatuur.

Doordat de vertrektemperatuur van het water dat door de vloerverwarmingsbuizen circuleert minder hoog is dan deze nodig bij traditionele verwarming, wordt vloerverwarming ook wel lage temperatuur verwarming genoemd.

Je bent voor of tegen deze manier van verwarmen, er zijn verschillende meningen.
We leggen je graag geheel objectief de voor- en nadelen uit in ons volgend blogartikel.

VERSCHILLENDE SYSTEMEN EN TOEPASSINGEN

Tegenwoordig is een ruim assortiment aan vloerverwarmingssystemen beschikbaar, afgestemd op uiteenlopende bouwtechnieken en situaties, voor nieuwbouw en renovatie. Zo ben je altijd zeker van de meest energie-efficiënte, gebruiksvriendelijke en comfortabele oplossing.

Droog Systeem  Nat Systeem  Wand Systeem