Een zonneboiler: iets voor u?

Toegevoegd op 5 juli 2018
Zonneboiler - CV De Vrieze

Bij een ecologische investering denken veel mensen in de eerste plaats aan zonnepanelen. Maar hebt u al eens een zonneboiler overwogen? We zetten 7 redenen op een rij waarom een zonneboiler iets voor u zou zijn.

U wil energiekosten besparen

Een zonneboiler zorgt voor een daling van uw energiefactuur. U mag rekenen op zo’n 8 tot 9 maanden gratis verwarming van sanitair water per jaar. Bovendien betaalt u geen netvergoedingen zoals bij zonnepanelen.

U hebt een groot gezin

Voor grote gezinnen die veel sanitair warm water verbruiken, is de zonneboiler een wereld van verschil. Afhankelijk van uw waterverbruik, verdient u de investering terug in 4 tot 6 jaar. En uiteraard is een zonneboiler ook voor kleine gezinnen voordelig.

U hecht belang aan het milieu

Een zonneboiler is bij uitstek een duurzame investering. Niet alleen vermindert uw energiebehoefte voor sanitair warm water met zo’n 50 tot 60%. Een zonneboiler heeft ook geen CO2-uitstoot, alle energie komt uit een hernieuwbare bron.

U wil geen bouwvergunning aanvragen

U wil duurzaam investeren, maar een bouwvergunning aanvragen kan of wil u niet? Geen probleem. Een zonneboiler kan u laten plaatsen zonder dat u er een bouwvergunning voor nodig hebt.

U wil gebruikmaken van premies

Uw netbeheerder heeft een premie in petto voor de installatie van een zonneboiler. U krijgt tot 40% van uw investering terugbetaald, met een maximum van 2.750 euro.

U wil weinig onderhoud

Veel mensen willen de zorgen die gepaard gaan met een uitgebreid onderhoud vermijden, en terecht. Voor een zonneboiler is slechts een minimaal jaarlijks onderhoud nodig.

U wil een combinatie met uw verwarming

Wat ook de bron is van de verwarming van uw woning, u kan die combineren met een zonneboiler. Zonneboilers kunnen op allerlei types van verwarming worden aangesloten. Bovendien kan u met de zonneboiler een klein aandeel van de energie voor verwarming aanleveren.

Ook geïnteresseerd in een zonneboiler? Contacteer ons vrijblijvend voor meer info.