Hoe herken ik een erkend installateur

Toegevoegd op 19 juli 2018
CV De Vrieze - erkend installateur - gas propaan stookolie cerga

Het is voor opdrachtgevers lastig om een vakbekwaam en erkend installateur van andere aanbieders te onderscheiden. Met een erkenning kunnen we als installatiebedrijf laten zien dat er de juiste kennis en kunde aanwezig is, om het installatiewerk goed en adequaat volgens de regels van de kunst uit te voeren. Je laat je dus voor je huishoudelijke installatie het best bijstaan door een professional, die erkend is door de Vlaamse overheid en overkoepelende instanties.

Erkend door de vlaamse overheid

Een technicus erkend door de Vlaamse overheid heeft een erkenningsnummer. De erkenning wordt altijd verleend op naam van de technicus, nooit op naam van het bedrijf. Om erkend te worden als vakkundig installateur, moet men een specifieke opleiding gevolgd hebben, slagen én periodieke controles doorstaan.

Een erkende technicus krijgt een erkenningsnummer, afhankelijk van het type brandstof of de toepassing. Er zijn volgens de Vlaamse overheid verschillende soorten erkenningsnummers:

 1. Technici Gasvormige brandstof bestaande uit de lettercombinatie GV, gevolgd door vijf cijfers.
  Ons erkenningsnummer is GV 31012.
 2. Technici Vloeibare brandstof bestaande uit de lettercombinatie TV, gevolgd door vijf cijfers.
  Ons erkenningsnummer is TV 21339.
 3. Technici Stookolietanks, bestaande uit de lettercombinatie SV, gevolgd door vijf cijfers.
  Ons erkenningsnummer is SV 05544.

Erkende technici worden opgenomen in het erkenningenregister van het departement leefmilieu, natuur en energie (LNE). Een openbaar register, dat online door iedereen te raadplegen is.

Extra zekerheid nodig?
Kies een Cerga professioneel gas/Propaan installateur.

Met CV De Vrieze als Cerga professioneel gas / propaan installateur kunt u rekenen op een nauwe samenwerking met de maatschappijen en leveren wij u een keuringsattest af dat voor een snelle opening van uw gasmeter kan zorgen. Aanpassingen/herstellingen of uitbreidingen aan uw bestaande gasleiding of installatie is voor ons standaard.

Met de CERGA-erkenning bieden we u een extra zekerheid en tonen we u aan dat we:

 • beschikken over een extra kwaliteitslabel met waarborg van vakmanschap.
 • beschikken over actieve professionele ondersteuning door een overkoepelende federatie mét periodieke controles.
 • beschikken over alle vereiste diploma’s en vakkennis, om deskundig te adviseren, installatiewerk volgens de regels van de kunst uit te voeren en goed te onderhouden.
 • permanente technische bijscholingen volgen.
 • werken met het juiste gereedschap, volgens de installatieregels en conform actuele wet- en regelgeving.
 • nauw samenwerken met gas- en propaan leveranciers.

Het label van Cerga-installateur is er zowel voor aardgas én voor propaangas. Gas.be werkt hiervoor nauw samen met FeBuPro, de Federatie Butaan en Propaan.

Naast bekwaam vakman, ook uw adviseur

Naast het technische aspect, zijn we als goede vakman ook uw adviseur. We bekijken samen de mogelijkheden, volgens uw woning, gezinssituatie en (project)budget. We selecteren de beste materialen en technieken, maar vertellen je ook hoe je budgetvriendelijk met een goede prijs/kwaliteitsverhouding te werk kan gaan.